Szakterület

Azaz hol és miben tudok támogatást nyújtani Neked.

Elmaradt járandóságok kifizettetése

Munkavállalóként kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy munkáltatód nem fizeti ki teljes mértékben járandóságaidat (bér, egyéb juttatás). Tudd, hogy ilyen esetekben még akkor is tudok segíteni, ha a cég már esetleg felszámolási eljárás alá került, mivel ilyen elmaradt járandóságok kifizetésére létezik az úgynevezett Bérgarancia Alap. Fontos, hogy szoros határidőket kell betartani, ezért mielőbb keress meg, ha esetleg ilyen szituációba kerülnél.

Nem megfelelő munkavállalók jogszerű elküldése

Munkáltatóként örök dilemma, hogy a pozíció kiírásakor jelentkező jelöltek közül a megfelelőt vesszük e fel. Azt, aki a cég érdekeit szem előtt tartva, az előírásokat betartva hasznos tagja lesz a csapatnak mind a munka elvégzése, mind pedig a munkahelyi morál terén. Bármely cég életében előfordulhat, hogy már nem egyeznek az álláspontjai bizonyos munkavállalókéval. Ez esetben a megfelelő eljárást alkalmazva megvalósíthatod, hogy a nem kívánatos munkavállalót elbocsátsd a cégedtől.

Jogviták rendezése megegyezéssel

Nem vagyok az elhúzódó bírósági perek híve. Inkább abban hiszek, hogy áttekintve mindkét oldal érveit, meghallgatva mindkét fél véleményét és gondolatait közösen törekedjünk arra, hogy lehetőleg minél kevesebb felesleges pénz ablakon kiszórásával egyezzünk meg, s ha lehet, mindkét fél jó szájízzel tudjon továbblépni a korábbi nézeteltérések ellenére is. Tapasztalataim szerint ez nem minden esetben tud működni, de türelemmel és nyugodt hozzáállással többet nyerhetünk és gyorsabban véget érhet az ügy.

Munkajogi szakjogász ajánlása

Jómagam nem vagyok jogász. Ennek okán én nem képviselhetem partnereimet peres eljárásban (kivéve, ha közeli hozzátartozóm). Vannak helyzetek, amikor azonban az elmérgesedett szituációban még a legnagyobb jóindulatommal sem tudom a feleket annyira kompromisszumkésszé tenni, hogy egy nyugodtan lefolytatott megbeszélés során jussanak egyezségre. Ilyen esetekben az engem megbízó fél számára munkajogi szakembert ajánlok, aki képviselheti érdekeit a bírósági eljárás során.

Munkaügyi dokumentumok átnézése

Céges partnereim többségénél találkoztam olyan munkajogi dokumentumokkal, melyek sajnos nem állták meg a helyüket jogi értelemben és igen nagy költségekre is számíthattak volna egy esetleges munkaügyi vita során. Külsős munkaügyi tanácsadóként átnézem a cég teljes munkaügyi dokumentációját (ebbe nem tartozik bele a munka- és tűzvédelmi dokumentáció) és szükség esetén javaslatot teszek a módosításukra. Természetesen, a dokumentumok módosítását, vagy akár teljes újraírását is vállalom igény esetén.

Önéletrajz és állásinterjú

Egy munkavállaló életében általában nehézséget okoz, ha megszűnik a munkahelye, vagy csak váltani szeretne. Nagyon sok kiváló képességű szakemberrel dolgoztam már együtt, akiknek abban tudtam segíteni, hogy kihozhassák egy álláspályázat során magukból a lehető legjobbat és be tudják mutatni, milyen hasznára lesznek leendő munkáltatójuknak. Egyedi formátumú önéletrajz írásával, valamint állásinterjúra való felkészítéssel tudok hozzájárulni elhelyezkedésedhez. A kor nem lehet akadály.