Bemutatkozás

Pár szóban, hogy ki vagyok és miért is csinálom.

Mikosevics Roland vagyok, független munkajogi szakokleveles tanácsadó. Több mint 20 év alatt több mint 35 munkahelyen dolgoztam. Sok példát láttam, hogyan alkalmaznak cégek munkavállalókat és viselkednek a munkavállalók a cégeknél.

Mindig is az igazság érvényesítése lebegett a szemem előtt. Voltak munkavállalók és munkáltatók is, akik ezt nem vették jó néven, de többségben vannak, akik hajlandóak tanulni saját hibájukból.

2009-ben hivatalos hátteret adtam az elképzeléseimnek és elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem másfél éves, kizárólag munkajogra koncentráló kiegészítő képzését.

Célom, hogy a munkavállalók megbízhatóbbak és megbecsültebbek, a munkáltatók pedig együttműködőbbek és kevésbé kizsákmányolóak legyenek. Sok esetben sikerült már megtalálnom a mindkét fél számára elégedettséget hozó arany középutat. Vannak azonban szituációk, amikor annyira elmérgesedett már a viszony a két fél között, hogy nincs esély a megegyezésre: ekkor az engem megbízó felet készítem fel arra, hogy jogi úton érvényesíthesse az igazát.

Nem vagyok ügyvéd, nem járok bíróságra. Nem is jogosít fel erre a végzettségem. De egy ügyvéd díjának töredékéért átnézem a teljes ügyet és felvázolom a megoldási lehetőségeket. Ha az ügyet nem látom egyértelműen nyerhetőnek, nem javaslom ügyvéd megkeresését, ezzel megspórolva partnereimnek a felesleges pénzkidobást.

Miért válassz engem?

Sok évnyi tapasztalat

Hivatalosan 2009 óta foglalkozom munkaügyi, munkajogi tanácsadással. 

Kiemelkedő sikerráta

Munkaügyi tanácsadó tevékenységem során mindössze egyetlen olyan eset volt, ahol vesztes félként kerültem ki egy bírósági tárgyalás szakaszába is eljutott ügyben. 

Logikus gondolkodásmód

Kiemelkedő értelmi intelligenciával áldott meg a sors, ezért gyorsan és hatékonyan látom át az ügyeket, s szinte azonnali megoldási javaslattal állok elő, már egy találkozás után is. 

Tisztánlátás

Nem célom mindenáron bíróságra küldenem partnereimet. Ha úgy látom, hogy kétes az ügy, teljes nyíltsággal és őszinteséggel vázolom a lehetőségeket és beszéllek le egy esetleges jogi herce-hurcáról. Egy megegyezés egyébként is kifizetődőbb általában.

Munkajog szeretete

Egyszerűen szeretem a munkajogi ügyeket és hiszem, hogy hozzá tudok járulni hosszú távon a rendezettebb munkaviszonyokhoz. 

Önéletrajz írása és állásinterjúra felkészítés

Elhelyezkedésedet egyedi formátumú önéletrajzzal segítem, mellyel kitűnsz a tömegből. Állásinterjúra pedig szimulált gyakorlatokkal készítelek fel, hogy a lehető legkevesebb meglepetés érhessen az éles megmérettetésen. 

Küldetésem

1

Mindig

Ha megtalálnak egy munkaügyi, munkajogi problémával, akkor mindig tudjak érdemleges válasszal szolgálni.

2

Minden

Nincs jelentéktelen eset, minden egyes megkeresés számomra ugyanolyan fontos és segítek.

3

Rendben

A jog nem fekete-fehér, így jöhet olyan eredmény, ami nem az előre elvárt. De akkor is mindig minden rendben.